Freddie biográfia

Fehérvári Gábor Alfréd 2014-ben tűnt fel a TV2 tehetségkutatójában, a Rising Starban. Alfréd bejutott a legjobb négy közé, Peter Srámek, Czibi Norbert és a győztes Várhegyi Lucas Palmira mellett. Végül negyedik helyezett lett.

A tehetségkutató után Kállay-Saunders András írt neki dalt, Mary Joe címmel, a dal 2015 nyarának egyik legnagyobb slágere lett. Szintén 2015-ben jelentkezett a Neked nem kell című dallal melyhez szintén készült videoklip (akárcsak a Mary Joe-hoz).

2016-ban Freddie néven jelentkezett az Euroviziós dalverseny magyarországi válogatójába, A Dalba. Az énekes Pioneer című dala bejutott a 30 legjobb dal közé, majd a középdöntőben a legmagasabb pontszámmal (47). Február végén aztán kiderült, hogy ő utazhat Stockholmba, az Eurovíziós Dalfesztiválra.

A május 10-i első középdöntőben lépett fel Freddie ahol, mint később kiderült negyedikként jutott tovább. A kinti tudósítók és a szakmabeliek szerint a Pioneer az esélyesek közt volt a dalversenyen. A május 14-i döntőn ötödikként lépett színpadra a magyar küldöttség, Freddie tökéletes produkciója azonban nem volt elég a bravúrhoz, a 2016-os Eurovíziós Dalversenyt Ukrajna nyerte Ausztrália előtt. A Pioneer 108 ponttal a 19. helyen végzett.

2016-ban megnyerte az év felfedezettje díjat a Petőfi Zenei Díjátadón.

2017-től a Dal műsorvezetőjeként lépett színpadra. 2018-ban megnyerte a Sztárban Sztár hatodik évadát. 2020-tól pedig a SzerencseSzombat című műsort vezeti.